De kern van nieuwe business modellen is dat je met elkaar duurzaamheid organiseert.

Huidige business modellen voldoen vaak niet aan de toekomstige duurzaamheids doelstellingen.

Het (hoeft) niet te gaan om radicale verandering, maar bij het maken van keuzes ruimte te bieden aan duurzame oplossingen, zodat de oude economie geleidelijk plaats maakt voor de nieuwe.


Boek Nieuwe Business Modellen

Thermiek en nieuwe business modellen

Thermiek ondersteunt vanaf het begin het ontwikkelen en uitvoeren van duurzame trajecten die gericht zijn op het verbeteren van organisaties en ketens. Altijd vanuit een lange termijn strategie en niet met een focus op korte termijn 'winst'.

In het helpen nieuwe business modellen te creëren werk ik al jaren met het model van Osterwalder in zijn bekende boek 'Business Model Generatie', waarin de 7 bouwstenen ervoor zorgen om op een vlotte wijze zicht te krijgen op je business model en potentieel voor de toekomst. Bij een aantal bedrijven heeft dat fundamenteel bijgedragen aan het realiseren van een strategie, die beter aansluit op de werkelijkheid die er is en komt.

Toch bleef ik op zoek naar een model wat niet alleen waarde toevoegt in termen van euro's maar breder en integraler meerwaarde genereert. Bijvoorbeeld de zorg voor ouderen, maar ook jongeren die op hun pad naar volwassenheid geholpen moeten worden. In deze zoektocht heb ik Jan Jonker en zijn gedachtegoed ontmoet. Deze geïnspireerde ontmoetingen hebben er toe geleid dat ik een van de medeauteurs ben van een nieuw werkboek, wat door een groep co-auteurs wordt gemaakt, een mooie vorm van 'crowdthinking'. Een prachtig dynamisch- en zeer uitdagend proces, waarin ik als voorzitter van de ontwerpgroep een bodem heb mogen leggen voor het hoofdstuk wat opgenomen is in dit werkboek. (zie www.nieuwebusinessmodellen.info).

Het mooie is dat het gezamenlijke denk- en schrijfproces ertoe bijgedragen heeft nog scherper te leren kijken. Daarnaast heeft het me bevestigd om te werken vanuit het perspectief van 'samen werken' en 'waarden realiseren'. Een kijkwijze die me helpt bij het ondersteunen van gemeenten in de kanteling en transities die zij rondom de zorg, jeugdzorg en zorgen voor passende arbeid, moeten realiseren.

Wim van Ernich

Thermiek
Walstraat 48
5371 AM Ravenstein

Meer informatie?
Neem contact met ons op:
Telefoon: 0486 416 143
E-mail: info@thermiek.nl
Volg Thermiek:
LinkedIn
co-auteurs Workshop bij het symposium Nieuwe Business Modellen.